Nicotineafhankelijkheid, spanning, gewoonte, sociale druk … het is moeilijk om te stoppen met roken zonder hulp. Van de gezondheidsrisico’s van de sigaret tot de constante verhoging van de prijs van tabakswaren, de redenen om te stoppen zijn talrijk. Wij bieden hulp in het proces van tabaksontwenning d.m.v. luxopunctuur met minimale ontwenningsverschijnselen en een uitzonderlijk hoog succespercentage van 90.5%.

Nicotine zorgt voor stijging van endorfine en dopamine wanneer je rookt en daarmee produceren de hersenen zelf niet meer deze ‘gelukshormonen’ waardoor je tekorten gaat voelen en dat geeft dat onbehaaglijke, nare gevoel. Door de therapie wordt de hormoonspiegel weer in balans gebracht.

U heeft 6 maanden garantie op onze behandeling. Valt u binnen deze periode terug in uw oude slechte gewoonte, dan krijgt u zonder extra kosten nog een behandeling aangeboden.

Na de behandeling van LuxoVital, raakt meer dan 90% van de cliënten geen sigaret meer aan gedurende de ontwenningsfase.

Het mechanisme van de lichamelijke afhankelijkheid is als volgt :
De giftige stof (de nicotine) circuleert in het bloed en stimuleert met name de productie van endorfines en dopamine, waardoor direct een gevoel van welbehagen en plezier ontstaat. Tegelijkertijd stopt in de hersenen de natuurlijke productie van endorfines en dopamine aangezien de niveaus al verhoogd zijn in het organisme. Als iemand rookt, stijgen de niveaus van endorfine en dopamine en na een bepaalde tijd, dalen deze weer tot onder het normale niveau aangezien de hersenen zelf niet meer produceren. Het is dit moment dat de afhankelijkheid en de onthouding zich doen voelen. Het zijn dus endorfine en dopamine waar het individu behoefte aan heeft en niet nicotine.

Meer informatie? Bel 06-12771421 of neem contact met ons door middel van het contactformulier.