De hedendaagse maatschappij oefent op ieder van ons druk uit, wat kan leiden tot meer of minder ernstige ongemakken, zoals spanning, slaapproblemen, hoofdpijn, overgangsproblemen of lokale pijnen. Verslavingen zoals aan sigaretten, alcohol en eten, komen vaak voort uit een verstoorde manier van leven. Zonder nog natuurlijke verschijnselen zoals de veroudering van de huid en de menopauze mee te tellen. Deze verschillende problemen hebben een gemeenschappelijke oorzaak : een verstoorde hormoonhuishouding. Voor deze kleine of grote aandoeningen brengt LuxoVital een efficiënte oplossing, pijnloos en zonder medisch risico.

Werking
Luxopunctuur is een reflextherapie. Reflextherapieën zijn gebaseerd op de hypothese dat stimulatie van een of meer lichaamszones een reflex oproept die het functionele evenwicht van een orgaan of -stelsel herstelt, met name het hormonale systeem, terwijl het proces van regulatie en genezing sterk wordt versneld. Met behulp van een niet-invasieve sonde die op de huid wordt geplaatst, wordt een infraroodstraal gegenereerd, die de reflexzones bereikt, zonder de risico’s die verbonden zijn met het doorprikken van de huid met naalden (infectiegevaar) noch met die van het gebruik van een laser (verbranding). De infrarood technologie versterkt de werkzaamheid van acupunctuur en acupressuur (handmatige stimulatie van het reflexpunt). Het zijn ofwel mensen vanuit de gezondheidszorg (artsen, fysiotherapeuten, osteopaten etc.) ofwel mensen vanuit de wellness-/schoonheidsbranche die Luxopunctuur kunnen gebruiken, al naar gelang de aard van de aandoeningen die worden behandeld.

Verloop van een sessie
Tijdens de eerst Luxopunctuur sessie maakt de behandelaar de balans op van de huidige situatie om in kaart te brengen welke problemen de cliënt ondervindt en welke behoeftes en verwachtingen er zijn. In de vervolgsessies houdt de behandelaar steeds het verloop bij van de behandeling en de resultaten. Tijdens de tweede keer maakt de behandelaar een keuze voor een behandeling op het Luxopunctuur apparaat. Het apparaat bepaalt en laat zien welke reflexpunten behandeld moeten worden, en bepaalt de parameters van de infraroodstraal. Er is geen enkel risico op een te zwakke of een te sterke blootstelling aan deze infraroodstralen. Uiteindelijk wordt een dertigtal reflexpunten gestimuleerd terwijl de energie van de infrarood fotonen naar de zenuwuiteinden wordt overgedragen. Deze zenuwuiteinden zijn verbonden met het autonome zenuwstelsel dat de automatische functies en het onbewuste van het organisme aanstuurt. Het doel is om de aandoening die de cliënt ondervindt te onderdrukken, of tenminste te verminderen, terwijl bijvoorbeeld het functionele evenwicht van het hormoonstelsel, van de spijsvertering of het lymfatische stelsel wordt hersteld.

Werkingsmechanisme
Ons hormoonsysteem is opgebouwd uit endocriene cellen. Deze scheiden chemische stoffen uit, via de bloedbaan van het organisme, die vervolgens aan receptoren kunnen binden. Het zijn deze chemische boodschappers die de hoofdrol spelen bij allerlei biologische processen. Als dit systeem goed functioneert, dan is de persoon in een goede gezondheid en ervaart hij geen problemen. Daarentegen, als het systeem verstoord of vertraagd is, zal dit het organisme uit evenwicht brengen en dat manifesteert zich door verschillende gezondheidsproblemen.

Serotonine, het ‘gelukshormoon’
Wanneer deze stof correct wordt uitgescheiden, reguleert zij het verzadigingsgevoel, het humeur en de slaap. Als het evenwicht is verstoord, kan de persoon bovenmatige eetlust en vreetneigingen ondervinden, en daardoor aankomen. Ook kunnen er depressieve periodes en slaapproblemen ontstaan.

Dopamine, het ‘Verlangen hormoon’
Wanneer deze stof correct wordt uitgescheiden, zullen alle levensbehoeften op een normale manier vervuld worden, zonder excessen. Als het hormonale evenwicht verstoord is, kunnen we dwangmatig gedrag ondervinden op het gebied van voeding (snacken, vreetbuien, behoefte aan suikers en vetten) en op het gebied van verslavingen (tabak, alcohol). Deze dwanghandelingen ontstaan uit een onweerstaanbare behoefte om iets te doen om een angst te verminderen. Door dit gedrag stijgen de niveaus serotonine en endorfines en ontstaat een kortstondig gevoel van welbehagen.

Endorfines, het ‘Wellness hormoon’
Zij zijn de intermediair gedurende momenten van plezier, van welbehagen en ontspanning. In het geval van disfunctioneren, kan een tekort aan endorfines angst, problemen met het slapen of een bepaalde gevoeligheid voor lokale pijn veroorzaken.

Melatonine, het ‘slaaphormoon’
Deze stof reguleert de waak/slaapcyclus. Een verstoord evenwicht in melatonine geeft slaapproblemen (bijvoorbeeld moeilijkheden om in te slapen, nachtelijk ontwaken, etc.).

Oestrogenen, de ‘ovulatiehormonen’
Deze spelen een belangrijke rol in de menstruatiecyclus van de vrouw. In de pre-menopauze kunnen de bloedniveaus heel plotseling variëren in het organisme, waardoor opvliegers en zweet uitbraken kunnen ontstaan, wat als onplezierig wordt ervaren.

Meer informatie? Bel 06-12771421 of neem contact met ons op door middel van het contactformulier.