Ook voor bedrijven zijn er mogelijkheden bij LuxoVital. Denkt u eens aan het stimuleren van medewerkers om te stoppen met roken. De voordelen voor uw bedrijf zijn : Gezondere en energiekere werknemers, lager ziekteverzuim, een aangenamere werksfeer, minder verlies arbeidsuren en een positief bedrijfsimago. Speciaal voor het bedrijfsleven hebben we een incompany programma ontwikkeld.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VOOR UW BEDRIJF EN UW MEDEWERKERS?

  • Gezondere en energiekere werknemers
  • Lager ziekteverzuim
  • Een aangenamere werksfeer
  • Minder verlies arbeidsuren
  • Positief bedrijfsimago

 

WAT KOST EEN ROKENDE WERKNEMER?

Kosten door rookpauzes. Een rokende werknemer die gemiddeld vier keer per dag tien minuten (inclusief heen en weer lopen) weg is van zijn werkplek om te roken, besteedt 3 uur en 20 minuten per week (ongeveer 150 uur per jaar) aan roken (uitgaande van 45 werkweken). Bij een kostprijs van bijvoorbeeld €31,10  per uur betekent dit een verlies van €4.665 per jaar per rokende werknemer.
Verzuimkosten door ziekteverzuim. Bij een gemiddeld verzuimpercentage over alle werknemers van 4,2 procent in Nederland verzuimen zware rokers 5,8 procent, matige rokers 3,8 procent, ex-rokers 3,4 procent en nooit-rokers 2,4 procent. (Bron: CBS)

Speciaal voor het bedrijfsleven hebben we een incompany programma ontwikkeld. Tijdens een informatiebijeenkomst van ongeveer een half uur, geven we inzichten in wat er in het lichaam gebeurt als iemand stopt met roken en hoe de laserbehandeling de trek in een sigaret en de ontwenningsverschijnselen vermindert. De deelnemers worden gemotiveerd om de stap te zetten en krijgen zo vertrouwen dat het ze gaat lukken. Zodra duidelijk is hoeveel medewerkers willen stoppen, maken we een plan voor de volgende stap. Een rokende werknemer krijgt om te beginnen een persoonlijk gesprek van ongeveer 15 minuten met een van onze behandelaren om zijn of haar rookgedrag in kaart te brengen. Waarom rookt iemand, op welke momenten en wat zijn de valkuilen? Dat is de geestelijke kant van de verslaving. Vervolgens ondergaat de roker de behandeling van 40 minuten om de lichamelijke ontwenningsverschijnselen te minimaliseren.

De behandeling is gebaseerd op de auriculotherapie, waarbij meridiaanpunten in het oor en nog een aantal andere punten op gezicht en handen gestimuleerd worden met een pijnloze infraroodlichtstraal. Het is volstrekt pijnloos en heeft geen bijwerkingen. Met behulp van onze behandeling worden endorfines, serotonine en dopamine aangemaakt die de zogenaamde nicotinereceptoren langdurig verzadigen. Het is een veilige en efficiënte methode. Onderzoekers van uiteenlopende universiteiten – waaronder de Radboud Universiteit in Nijmegen – bevestigen het hoge slagingspercentage van 90,5%
Tevens is er een onderzoek uitgevoerd door TEREO INTERNATIONAL, een onafhankelijk CRO (Clinic Research Office)